Sunday, June 25, 2017

Selamat Hari Raya 2017

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Selamat Hari Raya kepada semua rakan-rakan alam maya ni!
Read More

Thursday, June 22, 2017

Dah Standby untuk Raya ke?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Cik Timm dengan Abang Cik awal-awal lagi dah settle bab pelita & lampu liplap dekat rumah ni. Buat awal-awal senang tak kalut. Cik Timm tak tau kenapa terlalu excited nak raya tahun ni. Agaknya sebab dah dua tahun tak merasa nikmat rasa sebab kerja je. Bertabahlah sebab kerja swasta dalam f&b. 

Pelita tahun lepas pun cantik lagi, kami cuma pacak besi dekat tanah, lepas tu cari 'hook' di DIY. 
Jadilah begini--->


Lampu liplap-liplap pun dah pasang. Kuih raya tahun ni ada 6 jenis, biskut sarang semut, almond london, mazola, cornflakes madu, chocolate chip dan samperit susu. Family memang tak pernah beli kuih raya, suka buat sendiri sebab puas hati. Extra untuk tahun ini ada tempeyek dan bahulu buat sendiri tau. 


Barang-barang wajib setiap tahun untuk persiapan buat kuih raya. Memborong sakan kan, memborong dengan motor je tau, kau hado? Hihihi

Lagi satu, Cik Timm banyak cuti di bulan puasa ni sebab menghabiskan Annual Leave & Clear Of Day(COD). Bulan ini merupakan bulan terakhir Cik Timm bekerja di sini. Semoga ada rezeki di luar sana untuk Cik Timm, amin..

Tahun ni nak cat rumah, tapi nampak gayanya tak sempat. Tunggulah kalau ada kenduri kahwin baru nak cat kot, hehe. Baju raya memang tak beli kot, pakai dan recycle apa yang ada sudah. Tak nak membazir dengan barang yang tak perlu. Cik Timm lebih suka duit dihabiskan dengan makanan bukan barangan pakai sebab memang jenis tak minat dengan baju. Suka tengok dan cuci mata je. Agaknya dah makin besar ni, benda-benda remeh dah tak dipandang.

Seronok pusing-pusing uptown tengok gelagat orang shopping. Punya ramai sungguh manusia, nak jalan merenyut-renyut eh. Dah masuk minggu terakhir memang semua buat tawaran nak habiskan segala barang-barang yang ada. Semua pun buat pecutan terakhir untuk raya yang bakal menjelang 3 hari lagi ni. 

Kepada kawan-kawan blogger yang dekat dengan Cik Timm, bolehlah mai beraya. Sila-sila, diharap raya pada tahun ini memberi makna kepada kita semua untuk berkumpul sesama keluarga dan rakan-rakan. Jangan asyik dengan gadget je, itu bukan raya namanya tau! 💋

Read More

Wednesday, June 21, 2017

Resipi: Biskut Almond London

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Bahan-bahan:


250gm mentega
160gm gula kastor
1 biji kuning telur
1 sdt esen vanila
150gm badam kisar
300gm tepung gandum
60gm tepung jagung
Kacang badam secukupnya

Bahan topping:



250gm coklat masakan
acuan kertas
almond nips


Cara-caranya:


1. Mentega dengan gula dipukul sampai gula hancur.


2. Masukkan telur dan esen vanila dan gaul. Disebabkan kami malas, pukul semua guna mixer je. Tapi jangan over pukul pulak ya..


3. Masukkan badam kisar, tepung gandum dan tepung jagung dan gaul rata.



4. Bulatkan doh dan masukkan kacang badam dalam setiap biji dan bentukkan bujur-bujur.


5. Panaskan ketuhar pada suhu 170C selama 20 minit.*ikut suhu ketuhar masing-masing



6. Kami simpan dulu biskut yang dah siap dalam bekas kedap udara, esoknya baru letakkan topping coklat. Untuk topping, coklat dan mentega dicairkan dengan kaedah 'double boiler'. 



7. Celupkan biskut dalam coklat cair dan susun dalam paper cup dan hiaskan dengan almond nips.



Settle, ha lupa pulak, resipi biskut almond london dengan sarang semut Cik Timm ambil dari Buku Resipi Kek & Biskut dari Chef Hanieliza cuma ada yang diolah sikit. Kiranya menderhaka dengan resipi, hehe..

Selamat Mencuba!
Read More

Resipi: Biskut Sarang Semut

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Bahan-bahan:

250gm mentega
100gm gula halus
300gm tepung gandum
100gm tepung jagung
50gm tepung kastard
 1 biji kuning telur
1 sdt esen vanila
Hiasan gula-gula manik
Acuan keras
Cara-caranya:

1. Mentega + gula halus dipukul kembang.
2. Masukkan kuning telur + esen vanila dan gaul rata.
3. Masukkan semua tepung dan gaul rata.
4. Adunan yang dah siap dimasukkan dalam plastik dan disimpan didalam peti sejuk.

5. Esoknya baru diparut dan diisi dalam cup kertas comel!
6. Taburkan hiasan dan bakar dalam ketuhar 180C dalam 15minit.


Selamat Mencuba!

Read More

Saturday, May 27, 2017

Selamat Berpuasa!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
ramadan, puasa,
Sumber: productivemuslim.com
Alhamdulillah, kita sempat berpuasa di bulan Ramadan pada tahun ini. Diharap kita dapat mengumpul sejumlah pahala yang banyak pada bulan ini. In Sya Allah~

Cik Timm mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat Islam yang menyambutnya =)
Read More

Wednesday, May 24, 2017

Senangnya Booking Hotel dengan Agoda

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Sangat memudahkan apps sekarang ni, contohnya macam Trivago, Agoda, Booking, etc. Baru-baru ini Cik Timm bercuti di Kuala Lumpur untuk menghadiri majlis kenduri kahwin. Alang-alang Cik Timm tidur hotel selama 3 hari 2 malam. 


Pembayaran pun dengan Maybank2U, Cik Timm berlenggang je check-in hotel dengan hanya menunjukkan booking ID. 


Cik Timm ke Kuala Lumpur dengan menaiki ets. Pukul 6.20am Cik Timm dah bertolak dari KTM Bukit Mertajam dan sampai KL Sentral pukul 10.30am. ETS memang mudah, dan menjimatkan masa. Cuma agak mahal jika dibandingkan dengan tiket bas ekspress. 


Sampai awal di sana, Cik Timm isi perut dulu di Burger King dan topup kad Touch & Go dulu. Tips dari Cik Timm, kalau nak pusing-pusing KL dengan kenderaan awam better ada kad Touch & Go. Cik Timm pun guna kad Watson je. Malas nak beratur ramai-ramai beli token. Pemalas tau..


Lepas tu, ambil monorel ke Imbi. Jalan sikit dari stesyen Imbi ke Simms Boutique Hotel tak sampai 5 minit tau. Disebabkan sampai awal, Cik Timm tinggalkan dulu beg di hotel sebab check-in pukul 2pm. Cik Timm jenjalan dulu di Bukit Bintang. Dapatlah tengok outlet Cik Timm kerja dulu di Pavilion. Dah tukar ke Pavilion Elite pulak, gambar tak ada, nanti kalau gi Pavilion boleh cari.



Cik Timm lunch di Food Court Pavilion dan check-in hotel pukul 3pm. Alahai, comel sungguh bilik Cik Timm. Padanlah dengan harga, Single Bed Room tak ada tingkap, tapi lengkap dengan katil single, bilik air dengan tuala, Wifi pun ada. Cik Timm dapat hotel ni dengan harga promosi supersaver tak sampai RM100 pun dua malam disini.








Simms Boutique Hotel Bukit Bintang
Alamat: No 180, Jalan Pudu, 55100 Kuala Lumpur.
Tel: 03-2145 1180
Fax: 03-2145 0180


Petang tu Cik ke bazar di Masjid Jamek, cari telekung mak pesan. Punya pusing sampai ceruk-ceruk kedai, memang dah tak ada jual yang Cik Timm pernah beli dulu. Dapat pun jenis yang sama, tapi warna lain.
Punya panaih la sini, aduhai, basah ketiak. Nasib baik hari Jumaat. Tak ramai sangat umat manusia, kalau ikut memang lagi ramai. Senang sikit cari barang. Settle cari barang, Cik Timm ke KL Sentral untuk berjumpa kawan lama semasa di universiti. Seronok bersembang sampai malam.
Balik hotel, nikmatnya dengan ada wifi, sambil menonton astro fox, golek-golek bawah selimut sebab sejuk air-cond. Tak rugi Cik Timm pilih hotel ni, walaupun bilik tak ada tingkap. Hehehe..
Read More

Monday, May 22, 2017

Giveaway CASH RM1000+ Mei 2017 by Emas Putih

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
As-Salam


Read More

Best Ke Guna Astro Njoi?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Njoi, Free satellite tv from astro

Dah masuk 5 bulan Cik Timm menonton TV menggunakan ASTRO NJOI. Dengan hanya bayaran sebanyak RM385, Cik Timm dapat sekali dekoder dan juga upah pemasangan. Dah lama dah Cik Timm nak pasang, tapi asyik tertangguh sampailah satu hari aerial tv kena sambar kilat sampai nak tengok tv pun tak nampak. Kesian mak tengok tv tak syok.


Cik Timm dah terlupa dapat nombor telefon dealer ni dari mana, rasanya dari Google kot? Jadi kalau orang Kulim nak pasang boleh WhatsApp nombor ni;
019-523 9944
Sekejap je depa reply, Cik Timm bagi detail nama, alamat, no ic dengan no telefon. Proses pemasangan dalam 2-4 hari selepas Cik Timm bagi detail. Dalam 4 hari selepas tu, depa hantar mesej untuk pemasangan. 


Macam-macam siaran yang dapat, walaupun siaran tak semeriah Astro, tapi bolehlah. Orang dekat rumah ni selalu bukak TV3 or TV1 je. Kalau pasang Astro rugi, bukan tengok tv sangat pun. Tapi, kalau hujan, sama juga macam Astro, tak dapat nak menonton.


Antara rancangan free yang dapat;

njoi, astro

njoi, astro, rancangan njoi

Kira oklah kan, kalau rasa nak tengok cerita yang best, boleh beli rancangan TV berbayar yang lain. Kawan-kawan cakap boleh beli macam kad prepaid tu dekat kedai-kedai yang terpilih macam 7 Eleven atau Petronas. Disebabkan Cik Timm malas nak keluar, Cik Timm guna Maybank2u jer. Nanti Cik Timm sambung entry cara untuk beli prepaid Njoi guna online banking. Lagi mudah dan simple!


Dalam 2 bulan Cik Timm guna, Cik Timm dapat rancangan Astro Warna, Astro Bella & Astro Citra secara percuma. Pulun tengok la sebab rancangan dia best! 


Lepas Cik Timm pasang Njoi ni, semua yang datang rumah nak tukar dari Astro ke Astro Njoi sebab lebih menjimatkan. Betul jugak, kadang-kadang channel banyak-banyak bukan tengok sangat. Sekarang ramai yang rela layan handphone dari tengok tv, kan? Lepas tu, Astro ni selalu mengulang cerita yang sama selama sebulan. Cik Timm pun sebelum ni pernah pakai Astro. Itu pun kakak yang pasang sebab teringin tengok Astro. Lepas beliau kahwin, kakak amiklah decodernya pasang di rumah beliau di Pulau Pinang. 


Hampa di rumah pasang apa dekat rumah untuk menonton tv? Meh le share~
Read More

Wednesday, May 17, 2017

Selamat Hari Guru!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Image result for selamat hari guru
Sumber: Google Images

Selamat Hari Guru Cik Timm nak ucapkan kepada semua guru-guru di luar sana secara langsung atau tidak langsung. Sama ada formal atau tak formal.

  • Tadika KEMAS Sg. Ular
  • Sekolah Kebangsaan Sungai Ular
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kulim
  • Kolej Matrikulasi Perlis
  • Universiti Malaysia Sarawak
Cikgu ni macam-macam, cikgu KAFA ada, jurulatih palapes pun ada, pengalaman pun guru jugak kan? Mak Cik Timm sendiri pun cikgu mengajar budak-budak mengaji.

Beruntung orang yang jadi cikgu or guru ni kan. Sentiasa dapat pahala sebab mengajar dan berkongsi ilmu dengan anak murid.

Terima kasih cikgu sebab alhamdulillah Cik Timm dah jadi manusia sekarang ni hah 💓
Read More

Monday, May 15, 2017

Senarai Pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 30

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Artis Baharu Lelaki Popular
Khai Bahar

Artis Baharu Wanita Popular
Sweet Qismina

Artis Versatil Popular
Ifa Raziah

Pengacara TV Popular
Neelofa

Artis Komedi Popular
Zizan Razak

Penyanyi Lelaki Popular
Khai Bahar

Penyanyi Wanita Popular
Siti Nordiana

Artis Kolaborasi/Duo/Berkumpulan Popular
Akim & The Majistret

Penyampai Radio Popular
Radin (Era)

Pelakon TV Wanita Popular
Janna Nick

Pelakon TV Lelaki Popular
Fattah Amin

Pelakon Filem Wanita Popular
Fazura

Pelakon Filem Lelaki Popular
Zul Ariffin

Penerima Anugerah Sepanjang Hayat
Ella

Anugerah Bintang Paling Popular
Fattah Amin


Hari ini Cik Timm berkesempatan menonton Anugerah Bintang Popular Berita Harian di TV3. Bagi Cik Timm memang sesuai pengacaranya, Faizal Ismail, Zulin Aziz & Ogy Ahmad Daud bergandingan. Kiranya zaman dulu punya veteran + golongan newbie. Cuma Kak Ogy macam sedikit over jer sampai tenggalam dua orang pengacara lain tu.

Tapi Cik Timm pening dengan iklan dari DSV ni hah, pamoga tak habis-habis. Pening kepala dibuatnya tau. Zaman excited dulu-dulu masa tengok ABPBH tak sama dengan sekarang. Hurm, gelak sorang-sorang Cik Timm baca tweet memasing dalam #abpbh30 . Memang made my day.

Apa pun tahniah kepada Fattah Amin kerana memenangi Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2017. Cuma Cik Timm perasan macam tak proper pulak anugerah Fattah Amin ni dari bawah pentas, macam krikkrikkrik. Lepas tu, persembahan terakhir dari Ayda Jebat & Elly Mazlein. Serius macam caca merba sebab dah overrun atau pun terlebih masa.

Diharap, ABPBH yang akan datang akan mengembalikan kegemilangan zaman kami semua excited nak tengok sampai sanggup siapkan kerja sekolah semata-mata nak tengok rancangan ni. Hanya sekadar pandangan kecil dari Cik Timm je yer..

Hampa semua tengok ke tadi??


Read More

Sunday, May 14, 2017

Review: Bioglo ClearPore Deep Cleansing Mask

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Ha, anda semua ada masalah blackhead + whitehead tak? Tipu kalau cakap tak ada kan. Cik Timm pun dalam phone acah-acah muka bersih macam telur rebus yang dikupas memang ilusi tu. Kalau zoom + tak ada filter camera memang nampak hah..

Nak buat macamana, memang salah satu kejadian normal untuk manusia, kira macam natural phenomena katanya~ 

Jadi untuk mengurangkan masalah ini, nasib baik Cik Timm terjumpa produk ni. Mask yang memang best untuk guna, ada jual di Cosway sahaja. Boleh cari di sana ye, harga dalam RM30+ tak silap. Lagipun Cik Timm bukan member. Kalau member murah sikit.


Cara pemakaian pun senang, Basuh muka dulu dengan pencuci muka, apply di seluruh muka atau tempat yang bermasalah sahaja. Elakkan letak tepi-tepi anak rambut, bawah mata & tepi mulut. Penting! Jangan letak dekat situ, teriak nak cabut!

Ini dia muka togel ye~

Biarkan mask sampai kering, boleh cabut dari luar ke dalam. Settle cabut, cuci muka dengan toner dan pakai moisturiser.

Gambar tipu ada beauty apps!

Paling best;
-tercabut habis segala mak nenek "heads" atas muka
-cepat kering, tak payah nak tunggu lama
-tahan sampai 6 bulan ke atas, dekat packaging tulis 12 bulan tahan selepas dibuka

Paling tak best;
-kuat sangat mask dia, memang menangis nak cabut
-harga agak mahal, Cik Timm suggest jadi member Cosway dulu

Selamat mencuba!

Cer share hampa semua guna produk apa untuk basmi whitehead & blackhead ni?

Read More

Friday, May 12, 2017

Pengalaman 180 Hari dengan Braces

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Siapa yang rasa geli tengok boleh scroll lelaju, heheh~

Cik Timm tak sangka entry braces ni ramai yang cari ye. Ramai juga yang pm tanya pasal braces ni. Dapat juga Cik Timm bantu apa yang perlu. Tapi untuk detail lagi kena refer dengan doktor gigi lar ye, hehe..



11.05.2017 - Appointment kali ni Doktor tukar dawai yang lebih tebal. Liat betul gigi sebelah kiri ni nak bergerak tau! Gigi sebelah kanan gap dah makin rapat. Alhamdulillah, gigi makin tersusun. Lepas tu, ulser jugaklah mulut ni sebab gigi ni mula bergerak ke tempat baru. Selepas pasang fully braces ni, tak ada pun bracket yang tercabut. Agaknya sebab gigi dah tersusun. Kengkonon makan buah kena potong, Cik Timm rembat gigit je, tahan pulak braces ni.

At least, 1 gambar selfie walaupun muka sememeh kan~

Hari-hari dok kira hari, bila agaknya boleh bukak benda ni ye. Tak sabar betul, hehe. Kadang-kadang syiok pulun makan terlupa ada braces. Jenuh cuci, tak senonoh tau. Paling tak best, makan sentiasa air liur bersembur-sembur. Sangat tak senonoh!

Good luck untuk kawan-kawan yang akhirnya berani untuk pakai braces selepas bersesi soal jawab dengan Cik Timm. Semoga berjaya!

p.s. Letih aih ulang alik kerja tempat baru ni, hurm..
Read More

Thursday, April 27, 2017

Puncak Mutiara Cafe aka Restoran Kampung Pelet BEST!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Selalu dengar orang cerita tentang kesedapan makanan disini, suasana pun cantik sangat atas bukit. Akhirnya, berpeluang merasa sendiri makanan yang superb dekat sini. Nasib baik kami datang awal, pelanggan pun belum ramai dan kebetulan ada event di dalam. 


Mula-mula masuk dah blur nak duduk mana, konsep restoran memang terbuka. Tempat duduk ada yang diatas pangking, ada yang tepi kolam, ada yang tinggi kena naik tangga, ada yang boleh duduk bersila. Haaa, macam-macam ada.


Tapi, semua tempat ada pekerja tunggu untuk bagi menu, walaupun kami berdua je, main redah duduk meja besaq. Heheh..
Cik Timm pulak gigi tengah sakit sebab baru settle pasang fully braces. Main pesan je Nasi Goreng dengan Satay. Dah settle order baru teringat, alahai macamana nak makan satay!


Nak order makanan laut semua dah licin. Cik Timm order sekali dengan tomyam ayam, senang buat kunyah-kunyah dengan nasi. Ada satu kad meja abang waiter bagi untuk pembayaran. Abang waiter tu sempat bercerita hujung minggu ada event kenduri. Satu restoran tu fully booking, wauuu... restoran ni boleh dibooking untuk event atau kenduri eh.


Makanan yang diorder pun cepat sampai. Cik Timm pun dengan sopan je nak gigit sate tu, sekali......
LEMBUTNYA!!

Tak payah nak makan rakus-rakus, lembut dan semuanya daging semata-mata, tak ada lemak langsung. Memang Cik Timm recommend sate dia kalau hampa berkunjung ke sini. Air pun Cik Timm recommend Honeydew Shakes dia, memang 2 thumbs up! Serius, ni bukan nak over, tapi memang tak akan menyesal. Makanan kawan tak sempat nak snap, dengan rakus beliau membelasah nasi lemaknya..

Nasi Goreng Satay = RM8.80
Tomyam Ayam = RM8.80
Nasi Lemak Ayam Kampung Berempah = RM11.80
Honeydew Shakes = RM6.80
Laici Ais = RM2.80
Mineral water = RM1.20


Untuk lebih lanjut, hampa boleh lawati;

Official Website: Puncak Mutiara Cafe
Facebook: Puncak Mutiara
Alamat: Lot 179, MK. 3, Kampung Pelet
14400 Bukit Mertajam,
Pulau Pinang
Hotline No.: 1700 81 9595
Tel.: 04 522 8502 / 522 8503
Fax: 04 5228501
Email: query@puncakmutiara.com


Selamat Ber'foodhunting' di bulan puasa yang bakal berkunjung tiba!
Read More

Tuesday, April 25, 2017

Cik Timm Join I Love Penang Run!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

pulau pinang, fun run

Aktiviti: I Love Penang Run
Tarikh: 09.04.2017, Ahad
Lokasi: Dewan Dato Haji Ahmad Badawi, Bagan Luar, Butterworth
pulau pinang, fun run


For the first time Cik Timm join aktiviti larian anjuran ramai-ramai macam ni. Ni semua Cik Lyana Ishak punya kerja mengajak. Semangat pulak gegadis tu nak join aktiviti peluh-peluh bucuk camni kan, hehehe.




Cik Timm bawa bodyguard join jugak. Malu sorang-sorang, dah la jalan pun tak tau. Tapi yang bestnya, kami boleh parking kenderaan di Bandar Sunway dan ada bas RapidPenang (shuttle bus) bawa ke sana. Ku sangkakan tak ramai yang join, tudia, penuh bas shuttle. Tapi bas ni ulang-alik banyak kali dari 6 am-7.30am disebabkan jalan dekat sana dah ditutup. 

rapid penang


Kami start larian pukul 7.30am, terkedek-kedek je lari. Actually bukan lari sangat pun, berjalan sambil bersembang je dengan Yana & Zya ni. Selfie yang banyak, berjalan sejauh 6km pun dikira senaman hokeh! 

pulau pinang, fun run, butterworth


Sembang punya sembang abang dah ke depan nuh. Dah sampai 3km, tetiba ramai dok usha-usha belakang kami. Eh, kenapa pulak kan?
Rupanya ada CM Lim Guan Eng dekat belakang tengah ala-ala joging gitu.

fun run, penang, butterworth

fun run, butterworth

fun run, pulau pinang


Ramai tanya, amboi I love Penang, aii orang Penang ke? Cik Timm anak jati Kedah. Mak je orang Penang. Kira boleh la kan, yang penting tshirt & medalnya cantik. Hehe..


6km tak terasa sebab menyembang je kami bertiga. Akhirnya sampai juga di garisan penamat. Terus ke meja urusetia dan koyakkan gelang yang kami pakai dan ditukarkan dengan medal. 

fun run, pulau pinang

pulau pinang, fun run

pulau pinang, fun run


Air mineral pun dapat, booth untuk bergambar pun besar dan banyak. Bolehlah bergambar kenang-kenangan. Acara kali ini memang sangat ramai, 15942 orang peserta dan memecah rekod peserta teramai dalam fun run dalam Malaysia Book of Record. Walaupun ada desas desus dan kempen "I love Penang" ini berbaur politik, Cik Timm join untuk suka suki je nak dapatkan medal dan tshirt comel dia!



Pukul 10am Cik Timm dengan abang dah naik shuttle bas untuk balik ke Bandar Sunway. Paling tak jadi kerja, kami naik motor ke sini balik untuk cari Pasar Rope Walk pula. Memang jumpa dan memang tempat larian kami tadi.


Kami sampai pun awal, ada yang belum buka lagi. Macam-macam ada sini, barang-barang tembaga, potret gambar pelakon zaman P. Ramlee, keris lama, semuanya barang-barang antik!

butterworth, pasar karat

butterworth, pasar karat, barang antik


Tengok jam alahai, Cik Timm kerja hari ini, cuma shif petang. Beli sikit makanan untuk isi perut, lepas tu lepak tepi pantai di R&R. Memang layan, jajan biasa pun syiok makan sampai kena angin laut. 

bagan ajam, pantai, butterworth

Done for today!

p.s. nasib baik balik tak ada sengal-sengal kaki, almaklumlah lama tak exercise..
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com